Online coaching, werkt dat eigenlijk wel?

Online coaching? Dat kan toch nooit werken? Het is toch veel beter om face-to-face met iemand te praten?

 

Ik kan mij indenken dat je dat denkt. Maar ik ben ervan overtuigd dat online coaching juist vele voordelen biedt. Zo begeleid ik veel moeders. Ben je ook moeder? Dan ken je het vast wel... moeders hebben een druk en hectisch leven. Soms lukt het nog niet eens om even op je gemak onder de douche te gaan! Dus ook nog naar een coach? Waar haal je de tijd vandaan?

Wat als je dat in je eigen tijd kunt doen?
Online coaching is een uitkomst.

Kamp je met eetbuien of schaam je je voor je eetgedrag? Wie weet vind je het lastig om iemand onder ogen te komen om dit te bespreken. Of wie weet komen er wel emoties naar boven, als je aan je eetbuien gaat werken. Wat is er fijner dan jezelf te kunnen laten gaan, zonder dat er een "vreemde" tegenover je zit?

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de andere praktische voorbeelden: geen reistijd en reiskosten. Schrijven werkt helend, geeft inzichten en tijdens het schrijven kom je vaak tot je eigen oplossingen en conclusies. Je reageert wanneer jij wilt, en kunt je teksten nog eens overdenken voordat je ze verstuurt. Moet ik nog doorgaan? Ik zou zeggen... geef online coaching een kans!

 

Nog even over mijzelf
Diëten, afvallen, aankomen, yo-yo'en met mijn gewicht, eetbuien, emotioneel eten en mijzelf opnieuw uithongeren… het is mij niet vreemd en kan erover meepraten. Maar ik heb het aangepakt. Het kan écht. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in mindful eten & emotie eten en ben ik (buiten dat ik “ervaringsdeskundige” en gediplomeerd gewichtsconsulente ben) vandaag de dag uitgerust met kennis, vaardigheden en technieken waarmee ik jou professioneel kan begeleiden.

Natuurlijk begrijp ik dat het nog steeds een hele stap is, hulp inroepen. Maar bedenk dan even dit: zou het niet fijn zijn als iemand die hierin gespecialiseerd is én uit eigen ervaring weet waarover je het hebt, jou hierbij zou helpen?
Dat je niet langer in de macht van eten was? Dat jij zelf bepaalde wat en hoeveel je at? Dat je lichaam gezonder werd en meer in balans kwam? Dat je van de misselijkheid en de schuldgevoelens afraakte? Niet langer eten nodig had om met stress om te gaan?

Bij online coaching hoef je niemand aan te kijken, of “onder ogen te komen”. Daardoor voelt het veiliger om je verhaal te doen. Schrijven lucht bovendien op, het geeft inzichten en ordent je gedachten. Is het je daarnaast soms even te veel en komen er emoties naar boven? Laat ze gerust gaan. Niemand die het ziet.

Ik zal naast jou staan, sámen gaan we dit traject aan. Ik doe dat uiteraard op vertrouwelijke en respectvolle basis.

Heb je een vraag over online coaching of de trajecten die je bij mij kan volgen?
Stuur me dan gerust een bericht!

Liefs, Erica x

Reactie schrijven

Commentaren: 0