Slechte marketing voor een gewichtsconsulente

Ik val maar meteen met de deur in huis: ik ben gewichtsconsulente en ik begeleid jou naar het gewicht dat bij jou past. Ik zet je daarbij niet op dieet.

Is dat niet een beetje gek?
Een gewichtsconsulente die je niet op dieet zet? Lijkt me slechte marketing voor je praktijk, hoor ik je denken. Tja, misschien wel. Maar ik geloof het volgende: overgewicht heeft te maken met zoveel meer dan wat je in je mond stopt. Daarbij komt nog dat ik vind dat er geen "foute" en "goede" voedingsmiddelen zijn. Genieten is belangrijk én gezond! Jezelf allerlei restricties opleggen, je schuldig voelen over wat je eet... niet.

Ik wil je leren naar jezelf te luisteren. Je behoeften serieus te nemen. Je lijf te voeden. Daarnaast begeleid ik je uiteraard wel naar een gezond dagmenu.

Waarom? Ik geloof het volgende: als je beter naar jezelf leert luisteren, dan zul je merken dat er balans komt. Dat het gevecht met eten stopt, de eetbuien afnemen en je lijf zoekt naar het gewicht dat bij je past. Heel natuurlijk dus.

Reis
Het is heel belangrijk dat je leert inzien dat je lijf goed en mooi is, zoals het is! Ons lichaam ziet eruit zoals het eruit ziet. Samen met je lijf ben je op een reis, een reis die “leven” heet. En als we dat lijf, dat met ons op reis is, gaan accepteren dan gaan we er vanzelf beter voor zorgen. Als je erg negatief over jezelf denkt en je onaardig tegen jezelf bent, dan bestaat de kans dat je verkeerde keuzes maakt. Als voorbeeld: jij vindt dat je te zwaar bent. Je besluit vervolgens welke voedingsmiddelen verboden zijn, categoriseert voedsel als “goed” en “fout”. Dat categoriseren doe je ook bij jezelf. Heb je je “aan de regels gehouden”, dan heb je het goed gedaan. Heb je een “fout” gemaakt, dan kat je jezelf af. Je vindt dat het je eigen schuld is allemaal, dat je niet goed genoeg je best hebt gedaan en dat je gefaald hebt. Dit is enorm pijnlijk. En het motiveert ook niet, ook al denk je misschien van wel. Maar op deze manier is het erg lastig om gezond eten & leven vol te houden. Immers: er zijn zoveel restricties en nare gedachten dat het de dingen er niet gezelliger op maakt.

Schreeuwen
Alles in je begint te schreeuwen om chocola, koek en chips. Vind je het gek dat je dan een eetbui krijgt? Alles in jou vraagt om gevoed te worden. Je lijft vraagt letterlijk om troost & liefde!

Waarom probeer je het volgende niet eens? Wees als een mama voor jouzelf. Verzorg jezelf. Voed je lijf met gezonde voeding. Neem rust, beweeg. Luister naar wat je nodig hebt. Neem jezelf zoals je bent. Lukt dat nog even niet? Wees dan neutraal. Je mag best vinden dat je het liever anders zou zien, maar je hoeft daarbij niet beledigend te worden.
 
Zwangerschapskilo’s
Hoe het zover is gekomen dat ik geen gewichtverlies meer aanprijs?
Hoewel ik begon met de insteek dat ik moeders wilde helpen van hun zwangerschapskilo's af te komen, realiseerde ik mij al vrij snel dat er veel meer achter overgewicht zit. Het draait bijna nooit "om gewoon te veel eten". Bovendien geloof ik dat diëten niet werken. Het totaalplaatje aanpakken daarentegen, wel. Ik vind het daarnaast slecht dat we in een maatschappij leven die zo enorm met gewicht en lichaamsbeeld bezig is. We krijgen constant de boodschap dat we niet goed genoeg zijn. Kijk maar eens naar een doorsnee reclameblok, of sla een damesblad open. Reclames over shakes waarmee je afvalt, over pillen die vet afbreken, adviezen om je haar voller te krijgen. Foto's van sexy vrouwen die lingerie en parfum aanprijzen. Tips over hoe we lijntjes en rimpels kunnen terugdringen. Kreten als “maak dit jouw beste jaar ooit” of “word de beste versie van jouzelf!” zijn niet van de lucht. Maar je bent al de beste versie van jouzelf en maat 38 is niet het belangrijkste. Jij, als persoon bent belangrijk. Je behoeften zijn belangrijk. Je bent meer dan je gewicht en je mag er zijn.

En het mooie?
Alles wat je aandacht geeft, groeit. Geef je dus meer aandacht aan jouw behoeften en het verbeteren van je zelfbeeld? Dan groeit dat vanzelf verder! HIER gaat mijn hart sneller van kloppen en daar zet ik mij dan ook met hart en ziel voor in!

Meer weten, heb je een vraag of wil je me gewoon wat vertellen? Stuur me geheel vrijblijvend een bericht.

Liefs, Erica x

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0