Van hoofd-vol naar mindful: boekreview

Inspirerend, makkelijk leesbaar, herkenbaar… wat een fijn boek heeft Ester Mostert, mindfulnesstrainer en ontwikkelaar van de Mindfulness mentor app geschreven. Vanaf de eerste bladzijde pakte Leven Voor Gevorderden mij. Esther daagt je met haar boek uit om eerlijk naar jezelf te kijken en het leven te omarmen zoals het is. 

 

Dat het leven niet altijd zinvol en zen is, illustreert ze rijkelijk met voorbeeldsituaties uit haar eigen leven. Heel verfrissend, want Esther laat hiermee zien dat we allemaal tegen problemen aanlopen. Of je nu mindfulnesstrainer bent of niet! Want ook een mindfulnesstrainer heeft het te druk, is onrustig, heeft het gevoel dat ze geleefd wordt en piekert. 

 

Door zichzelf kwetsbaar op te stellen weet Esther de lezer te raken en legt ze al snel de vinger op de zere plek. Confronterend? Soms wel, maar met fijne tips en adviezen laat zij vervolgens zien dat je grip krijgt op het leven door een mildere houding aan te nemen en niet te vechten. Juist stil staan bij wat je voelt, ziet en hoe je reageert op dingen brengt rust. Mindfulness voor elke dag dus. En daar is niets zweverigs of zwaars aan. 

 

Wat dit boek nog waardevoller maakt is dat Esther veel inzichten, quotes en wijsheden met de lezer deelt. Ik las het boek met zowel een mok thee, als een highlighter onder handbereik. Elke paar bladzijden kwam ik weer fijne teksten, quotes, wijsheden en mooie uitspraken tegen. Hierdoor zou je het idee kunnen krijgen dat het boek zwaar is, maar niets is minder waar. Leven voor gevorderden barst van de tips die je meteen kunt toepassen, is luchtig geschreven, laagdrempelig en leest als een trein!

 

Nieuwsgierig naar die mooie teksten geworden?
Graag sluit ik deze review af met het één van haar aansprekende quotes:

 

Lang leve de compassie, strooi het lekker rond

en vergeet het vooral niet elke dag

(ja, elke dag) aan jezelf cadeau te doen!

 

 

================

Esther Mostert 

Leven voor gevorderden - de weg naar een rustig & evenwichtig bestaan

Uitgeverij Water, ISBN 978949279820

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Esther Mostert (donderdag, 08 november 2018 20:30)

    Wauw, ben er stil van. Dank je wel voor jouw mooie en treffende woorden Erica. Jij leest het boek zoals het bedoelt is. Wat fijn dat je er ook zoveel inspiratie uit haalt! Dat kan je op je eigen manier weer doorgeven. Mooi! Krachtig! Dank je wel.