Make it a December to Remember!

Wat is het jaar voorbijgevlogen! Het voelt nog zo kort geleden dat we Sinterklaas vierden, de kerstboom neerzetten en Oud & Nieuw vierden. Maar toch is het opnieuw december.

 

Een maand vol feestelijkheden, gezellige afspraken, blije gezichten, vrije dagen, knusse momenten. Maar voor veel vrouwen brengt deze maand ook stress en een zekere druk met zich mee. Herkenbaar? Misschien loop jij ook wel rond met gedachten als:

 • ik zal me wel weer niet kunnen beheersen met al dat lekkers in de feestmaand
 • ik word altijd zó gestresst van deze periode...
 • al die verplichtingen, al die dingen die moeten!
 • ik haat de drukte in de winkels, al die mensen over de vloer thuis, de bezoekjes die we verplicht moeten afleggen... 
 • ik kom áltijd aan in december!
 • het lukt me in januari nooit de gezonde draad weer op te pakken...


Wat denk jij allemaal?
 

Nee, laat ik die vraag anders stellen. Wat gelóóf jij allemaal over de decembermaand?

Wat voor overtuigingen heb jij over deze periode van het jaar? 

Het kan interessant zijn om je gedachten over de decembermaand eens onder de loep te nemen. Want gedachten zijn zoveel meer dan gewoon dingen die je denkt. De gedachten die je hebt over de feestmaand vertellen jou een verhaal. Namelijk; dat je altijd aankomt in december. Dat je de draad nooit weet op te pakken in januari. En dat je de drukte haat.

Maar vaak is het niet zo zwart/wit als jij denkt. Je bent niet overgeleverd aan de decembermaand, het lekkers en de vele afspraken.
Er is meer mogelijk dan jij denkt!

 

Stellig
Doordat je gedachten zo stellig zijn, komt het niet eens in je op dat je ook anders tegen de decembermaand kunt aankijken.
Maar weet je? Jij hebt altijd een keuze. Je hebt vrije wil. Jij hebt écht invloed op deze maand, ook al denk je misschien van niet.


Draai het om 

Allereerst wil ik je vragen het om te draaien. Je gaat nu uit van het negatieve van de feestmaand. De dingen waar je tegenop ziet, de dingen die je niet wilt en de dingen waar je bang voor bent. Vraag jezelf: wat wil jij wél?

 

Als ik die vraag aan mijzelf stel, dan denk ik bijvoorbeeld dingen als: ik zou graag veel knusse en gezellige momenten willen meemaken. Lekker de kaarsjes aan, een warme mok thee, een spelletje doen met mijn gezin. Ik hou van verbinding. Ik wil me dus echt verbonden voelen met de mensen om mij heen. Ik wil het gezellig maken voor mijn kinderen. Ik wil dat ze later terugkijken op de feestdagen en denken: het was bij ons thuis gezellig en fijn in december.

 

Wat zou jij willen?
Denk daar eens rustig over na.

Wat is voor jou belangrijk? Hou zou jij het graag zien?

Wat wil jij?

 

Als je dit eenmaal helder hebt voor jezelf, dan kun je op zoek gaan naar oplossingen die jou helpen en ondersteunen. 

 

Als je bijvoorbeeld - net als ik - fijne momenten voor je kinderen wilt creeëren, dan helpt het niet als je de hele maand gestresst bent, een kort lontje hebt en loopt te snauwen. Dat wil je toch niet? Je wilt toch juist dat je kinderen het fijn hebben en straks terugkijken op gezellige feestmaanden? Mee eens? Dan is het dus tijd om daar stappen in te zetten.

Wat kun jij doen, om de decembermaand fijn te maken? 

Er is echt van alles wat jij kunt doen om de decembermaand relaxt(er) door te komen. Neem als uitgangspunt wat je wel wilt en niet wat je niet wilt. Zo is het makkelijker om tot oplossingen te komen. Als je er even rustig voor gaat zitten kun je vast van alles bedenken. Ik help je graag een eindje op weg met wat tips:

 • Probeer minder afspraken in te plannen
 • Ga de boodschappen voortaan niet meer halen, maar ze laten bezorgen. Kan dat niet? Plaats dan een bestelling bij de bakker, slager en groenteboer zodat je de spullen alleen hoeft op te halen
 • Ga lekker vaak naar buiten om je hoofd leeg te maken en zuurstof op te zuigen
 • Je mag best om hulp vragen. Je hoeft niet alles alleen te doen! Bij een etentje bij jou thuis kun je je gasten vragen wat mee te nemen. Misschien kan iedereen een menugang meenemen of zelf maken? 
 • Spreek met jezelf af dat je voedzaam blijft eten en de regelmaat erin houdt. Dat helpt echt tegen snaaibuien!
 • Realiseer je dat er vijf feestdagen in december zitten. Het is dus niet elke dag feest :-) 
 • Ga op tijd naar bed en zorg voor voldoende ontspanning
 • Maak keuzes. Je hoeft niet alles te eten wat je ziet, ruikt en wordt aangeboden
 • Vraag jezelf: móet alles echt? Of zit daar wat achter? Denk jij bijvoorbeeld dat bepaalde dingen moeten omdat het van je verwacht wordt? Nee zeggen is ook een optie!

En jij? Wat zijn jouw ultieme tips om de decembermaand relaxt en gezond door te komen?

Wat ga jij doen om jezelf te helpen? 
Als je het leuk vindt, deel je tips dan hieronder of stuur me een bericht. Ik vind het altijd fijn om van je te horen.

 

Rest mij nog jouw een hele fijne decembermaand toe te wensen.

Zorg goed voor jezelf en vergeet vooral niet te genieten.

 

Liefs, Erica x

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0