Wat zijn jullie goede voornemens? Maken jullie die? Ik in principe nooit (je kunt immers elke dag beginnen met nieuwe plannen!), maar tegen het einde van deze vakantie maakte ik een belangrijk besluit: minder social media. De afgelopen twee weken was mijn praktijk gesloten in verband met de kerstvakantie. Daarnaast hield ik een social media-vakantie en dat deed mij echt goed. Ik had meer rust, tijd en aandacht, voor alles. En dat voelde zo fijn en goed. Maar lastig vond ik het ook...

Een maand vol feestelijkheden, gezellige afspraken, blije gezichten, vrije dagen, knusse momenten. Maar voor veel vrouwen brengt deze maand ook stress en een zekere druk met zich mee. Herkenbaar? Misschien loop jij ook wel rond met gedachten als: ik zal me wel weer niet kunnen beheersen met al dat lekkers in de feestmaand. Hoe ga je daarmee om? Lees snel verder voor wat fijne tips!

Inspirerend, makkelijk leesbaar, herkenbaar… wat een fijn boek heeft Ester Mostert, mindfulness trainer en ontwikkelaar van de Mindfulness mentor app geschreven. Vanaf de eerste bladzijde pakte Leven Voor Gevorderden mij. Esther daagt je met haar boek uit om eerlijk naar jezelf te kijken en het leven te omarmen zoals het is.

Huh? Zegt ze dat nou echt? Eet eens taart bij de lunch? Onlangs was ik bezig met het schrijven van een eenmalig advies. Ik zat lekker in het zonnetje bij één van mijn favoriete restaurantjes op mijn laptop te werken, toen ik merkte dat ik honger begon te krijgen. Ik bekeek de menukaart en zag salades, broodjes, tosti’s en soep staan. Maar ook viel mijn oog op de worteltaart. En de worteltaart die ze hier hebben? Dat is niet zomaar worteltaart, maar de lekkerste die er bestaat!

“De hele dag lukt het me. Maar als het dan avond is, de kinderen op bed liggen en ik eindelijk op de bank neerplof, dan hou ik het niet meer vol. Ik trek de kast open en ik eet de hele voorraad aan lekkers, weg”. Met die mededeling meldde Kate (naam veranderd vanwege privacy-overwegingen) zich een tijdje geleden bij mij. Op een mooie ochtend en onder het genot van een lekkere cappuccino bij een strandtent in de buurt, deden we samen een interessante oefening om de snaaibuien aan te pakken.

17 september is de start van een speciale Herfstactie, die maar liefst zeven dagen duurt! Ik ben een fijne samenwerking aangegaan met zes bijzondere vrouwen, die jou elk iets moois te bieden hebben. Zoals je zult begrijpen, ben ik hier erg enthousiast over! Elke dag stel ik één van deze bijzondere dames aan je voor op mijn Facebook & Instagram pagina's. En dat niet alleen... want elke dag heeft één van deze dames een speciaal cadeau voor jou.

Moe zijn, een lange dag hebben en dan de puf niet meer hebben om te koken, terwijl dat wel een goed idee is. Je wéét dat het beter is om te koken, maar je kunt je zelf er niet toe zetten. En dus kook je met veel tegenzin, maakt een tosti of eet te weinig waardoor je later op de avond een koekjesaanval krijgt. Kortom: een lastige situatie. Hoe ga je daarmee om? Vandaag deel ik mijn Tien Top Tips met jou!

Eind vorig jaar vertelde mijn hart me: mijn praktijk is belangrijk, maar er zijn zaken die nog veel belangrijker zijn. Ik hakte de knoop door: mijn praktijk ging een tijdje dicht. Onze jongste dochter werd bijna vier en zoals ik destijds op mijn site hierover schreef: “Hoe zeer ik ook mijn best doe om met aandacht te leven en me bewust te zijn van deze tijd, waarin mijn meiden nog klein zijn… de tijd glipt weg, als zandkorrels door mijn vingers.”

Woensdagochtend. Twee dagen geleden ben je met een streng dieet begonnen. Je hebt besloten zo min mogelijk te eten, zoveel mogelijk te sporten en de lat lekker hoog voor jezelf te leggen. Je start de dag zonder ontbijt. Want die kilootjes, die móeten eraf. En wel zo snel mogelijk.

Ik heb deze week meerdere afspraken staan, moet nieuwe teksten schrijven voor mijn website, de boekhouding bijwerken, naar Den Haag voor mijn werk, een pakket naar het postkantoor brengen en vanmiddag weer naar dat snikhete zwembad voor de zwemles van mijn oudste dochter. Oh ja, en ergens tussendoor deze week wil ik kwaliteitstijd met mijn meiden en man, de was doen, afstoffen, strijken, koken en de boodschappen halen. Pf. Zuchtend prop ik een stuk chocola in mijn mond.

Meer weergeven